Øresnudebiller

Den mest almindelige art af øresnudebiller er væksthus-snudebillen (Otiorrhyncus sulcatus), men der kan især på udendørs arealer også forekomme en del andre arter.

Som voksen er væksthus-snudebillen 8-10 mm. lang, sort med gule pletter eller gråbrun. Den vandrer rundt om natten og gnaver på forskellige planters blade, så det ligner “billetklip” i bladkanten. Snudebillen lægger mindst 300 æg ved de planter som larven ynder. Billen kan ikke flyve. Det er dog ikke den voksne snudebille, der er problemet, men dens larve, der er hvid med et brunt hoved og op til en cm lang (den har ingen ben).

Larven kan totalt ødelægge rødderne på rhododendron, azalea, jordbær, hortensia, mange løgplanter m.fl. Primær skade er udendørs, men også i væksthuse og udestuer har man problemet.

Symptomer

Gnav i bladranden, ofte i form af halvcirkler (“billetklip”, se foto). På rødderne kan barken i rodhalsen være gnavet over, ligesom mindre rødder kan være beskadigede.

Sikkerhed for at det er øresnudebillelarver der er på spil, opnås bedst ved at rode i jorden mellem rødderne og finde larverne, og herefter behandle med nematoder.

Løsning:

Nemakraussei nematoder et effektivt biologisk middel til bekæmpelse af øresnudebiller.  Nematoderne, søger aktivt øresnudebillernes larver i jorden, inficerer dem og larverne dør. Nematoderne formerer sig i de døde larver og når der ikke længere er larver, falder antallet af nematoder naturligt Det er altså ikke billen du ser, men larverne i jorden (den egentlige skadegører), som bekæmpes med Nemakraussei.

 

 

 

 

Nemasys H

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.