Bladlusgalmyg og -snyltehvepse

Produktet mod bladlus består af en blanding af galmyg (ca. 225 stk.) og snyltehvepse (ca. 75 stk.), der leveres opblandet i granulat. Kombinationen af nyttedyr sikrer en effektiv bekæmpelse af mange forskellige arter af bladlus.

Bladlusgalmyg
I produktet findes der pupper af galmyggen Aphidoletes aphidimyza. Af pupperne klækker voksne galmyg, der flyver ud og finder kolonier med bladlus. Hér lægger de små røde æg, som klækker og bliver til små rød-orange larver (op til 5 mm lange). Larverne er glubske rovdyr, der dræber og udsuger mange bladlus, inden de efter en uges tid falder til jorden og forpupper sig i ca. 14. dage hvorefter en ny cyklus begynder.

Bladlussnyltehvepse
Snyltehvepsen Aphidius colemani leveres som en blanding af kokoner og voksne snyltehvepse. Den voksne snyltehveps flyver ud og leder efter bladlus, som den kan parasitere. Snyltehvepsen lægger sigt æg inde i bladlusen. Efter nogle dage dør bladlusen og efter ca. 10 dage svulmer den op og bliver til en gråbrun kokon, der bliver siddende på planten. Efter ca. 2 uger gnaver en ny snyltehveps sig ud af kokonen (foto) og er klar til at finde nye bladlus.

Brugsanvisning

  • Æsken med nyttedyr åbnes først ude ved de angrebne planter.
  • Placér æsken under planterne i skygge evt. på en omvendt urtepotte. Herfra flyver nyttedyrene selv ud.

Ved kraftige angreb kan det ofte betale sig at anvende insektsæbe eller en god brusning med rent vand, inden nyttedyrene sættes ud.

Følg bekæmpelsen
Bladlus-galmyggens larve efterlader døde bladlus, der kan ses hænge på planten i udsuget tilstand. Kokoner af parasiterede bladlus (foto) med bladlus-snyltehvepse skal forekomme efter ca. 14 dage. Så er bekæmpelsen i gang.

 

KØB HER

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.