Uldlusmariehøne (Cryptolaemus montrouzieri)

Cryptolaemus montrouzieri, er en glubsk mariehøne der æder uldlus og skjoldlus. Den er almindelig brugt til biologisk bekæmpelse på citrustræer og prydplanter, ofte kombineret med snyltehvepse f. eks. Leptomastix dactylopii.

Biologi

Den voksne er 5-6 mm lang med sorte dækvinger og en brun-orange krop. Larverne kan nå en længde på 14 mm. De er dækket af hvide vokstråde der får dem til at ligne uldlus.

Ved 25ºC kan en voksen hun leve i mere end 60 dage og kan lægge op til 120 æg. Æggene placeres i æg-sække fra uldlus, hvilket giver den unge larve mulighed for at finde mad straks efter klækning. Udvikling fra æg til voksen tager omkring 35 dage ved 25 ºC.

Anvendelse

Cryptolaemus er det primære valg, hvis man ikke kender arten af uldlus, da den tager de fleste normalt forekommende arter.

Udsætnings-programmet bør startes i henhold til vejrforhold og angrebsgraden. Ofte anvendes mindst 15 voksne pr. plante hvis hurtig bekæmpelse ønskes. Kun en høj uldlustæthed kan stimulere æglægning, hvorved det undgås at de voksne går på vingerne og flyver væk. Derfor anbefales det specielt at anvende voksne uldlus-mariehøns i “hot spots”. Larver kan med fordel bruges i små pletter og på enkeltstående planter.

Produktbeskrivelse

Uldlus-mariehøns leveres som voksne eller larver i pakker med 25 eller 100 stk.

Opbevaring

Uldlus-mariehøns bør udsættes straks efter modtagelsen. Skal udsætningen vente til næste dag, stilles flasken i stuetemperatur ved 12-15°C.

 

 

Sunde, nye blomster i appelsintræ. Uldlus-mariehønsene har gjort et godt arbejde.

KØB HER

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.