Agerugler/natsværmere

     

Larve                                          Voksen agerugle/natsværmer

 

De voksne natsværmere, som typisk er 2 cm lange og med et vingefang på 4 cm, gør ingen skade. Men larverne spiser blade, stængler, rødder og rodknolde, afhængig af larvestadium. Hunnerne begynder at lægge æg 2-5 dage efter, at de er kommet frem fra pupperne. Hver hun kan lægge hundredvis af æg hver for sig eller i små grupper – typisk på lavtvoksende planter eller på jorden. Efter 4-12 dage klækker æggene, og larven gennemgår 6 eller 7 larvestadier. Det tager fra 15 dage ved 26°C til 3 måneder afhængig af temperatur og art. Larverne er typisk 2-3 mm i længden, når de lige er udklækkede. Arterne kan være meget forskellige fra hinanden og de kan variere i farve (pink, brun, grå, sort, plettet og stribet) Fuldt udviklede larver kan blive op til 50 mm i længden.
Larverne forpupper sig i jorden og efter 11-13 dage ved 25°C, kan de voksne agerugler forlade stedet, hvorefter de lever i 4-10 dage. Der udklækkes op til tre generationer på et år afhængig af temperaturen. Knopormen er en jordboende larve som lever af blade og stængler, som de skærer over på- eller lige under jordoverfladen. Der findes også arter af klatrende larver, som spiser ovenfor jorden. Æggene er hvide/gule og måler 0,5 mm i diameter. Pupperne er rødbrune og måler omkring 20 mm i længden.

Løsninger:

Nemacarb nematoder er microskopiske rundorm, som lever naturligt i jorden og du kan booste deres effekt på Ageruglelarver ved at vande mange flere nematoder ud.  Nematoderne lever i jordvæsken og  søger sig frem til larverne i jorden, hvorefter de trænger ind i larven og udskiller bakterier, der hurtigt dræber larven. Efter et par uger inde i larven vil nematoden formere sig til flere tusinde nye nematoder, som forsætter bekæmpelsen af larverne. Når antallet af Ageruglelarver er begrænset, standser opformeringen af nematoder og går tilbage til normal.

KØB HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.