Nematoder – mod sørgemyg, stankelben, minérfluer og myrer

Nematoderne er en speciel art, der også anvendes af erhvervsgartnere mod larverne af Øresnudebillen. Nematoderne er meget effektive og sikrer, at dine Rhododendron ikke går ud som følge af gnav på rødderne.
Nematoderne (Heterorhabditis sp.) leveres i en opblanding af fint ler i en pakning til behandling af 10-20 kvm. (10 mio.) eller 50-100 kvm. (50 mio.) Nematoderne er mikroskopiske rundorme, der også findes naturligt forekommende i jorden, men oftest ikke i stort nok antal til bekæmpelse. Efter udbringning af produktet ved vanding, søger nematoderne selv rundt i jorden efter larverne af øresnudebillerne. Når en larve er fundet, inficeres den af nematoderne og dør. Inficerede larver bliver murstensrøde. Den døde larve fungerer nu som et hylster, hvori nematoderne kan opformere sig. Disse nematoder kan kun leve af insektlarver og skader dermed ikke planter.

Behandlingstidspunkter
Da det kun er larvestadierne der inficeres af nematoderne, er det vigtigt at koordinere behandlingstidspunktet med øresnudebillernes livscyklus. I haven og på andre udendørsarealer kan der behandles i maj/juni samt i august /september.

Brugsanvisning

• Nematoderne leveres opblandet i ler til at behandle 10-20 kvm. eller 50-100 kvm.
• Posens indhold opløses i vand og hældes ud på jorden ved de angrebne planter.
• I ugen efter behandlingen skal jorden holdes let fugtig.
• Bedst effekt opnås ved en jordtemperatur på 15-25° C.
Følg bekæmpelsen
Bekæmpelsen af øresnudebillens larver er meget effektiv, men da de voksne øresnudebiller kan leve i over et år, vil der det første år stadig blive lagt en masse æg. Indsaml derfor evt. voksne øresnudebiller om natten v.hj.a. en lygte, og følg bekæmpelsen i jorden: 2 – 3 uger efter behandlingen skal der kunne findes døde rød-brune larver langs rødderne på planten (se den rød-brune larve på billedet).

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.