Andersoni-rovmide

Almindelige Spinderovmider (Phytoseiulus persimilis).

Produktbeskrivelse

Andersoni-rovmiden er en lille brun-beige rovmide, som minder om tripsrovmider i udseendet. Den er meget effektiv mod væksthusspindemider og citrus- og frugttræsspindemider, og er også en af de bedste mod Russet-mider.

Andersoni er særlig god, fordi den kan fungere ved en større temperaturvariation end andre rovmider – mellem ca. 6-38°C – hvilket betyder, at den kan bruges tidligt på foråret i kolde væksthuse eller på friland (dog uden frost).

Andersoni er lige så effektiv som Californicus-rovmiden, men begge arter er mere forbyggende end reaktive, når det gælder allerede etablerede spindemideangreb. Til gengæld kan Andersoni (og Californicus) overleve længere tid i en kultur med få spindemider, fordi den har et bredere fødespektrum, herunder citrusmider, frugttræsmider, topskudsmider, sommerfugleæg, pollen, svampesporer og i mindre grad mellus og tripsnymfer.

Hvis der ikke er nogen eller kun få spindemider i kulturen, kan det være en fordel at bruge Andersoni som forebyggende udsætning. Hvis der opstår spindemidepletter, kan man supplere med Phytoseiulus-rovmiden.

Andersoni trives særlig godt i roser og hindbær, men den kan også bruges i andre prydplanter, tomater og cannabis.

Vær opmærksom på, at Andersoni-rovmidens æg tager skade ved lav luftfugtighed (under ca. 50% RH), men den er dog bedre til at klare lav fugtighed end almindelige Spinderovmider.

Dosering

3 småposer/kvm hver 4.- 6. uge eller 10-50/ m2 hver 2-4. uge.

Opbevaring

Andersoni udsættes umiddelbart efter modtagelsen, men kan i nødstilfælde opbevares et par dage på køl ved 6 – 8°C.

 

KØB HER  500 stk

KØB HER 2000 stk

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.