Spindemider

Væksthus-spindemider (Tetranychus urticae) er små mider, der kan være grønne eller røde og er typisk kun 0,5 mm lange. På ryggen kan man med en lup se to mørke felter. Om vinteren og i tidligt forår/sen efterår kan spindemiderne have en rød-orange farve, mens de om sommeren typisk er grønlige. Rovmider kan bruges til at bekæmpe de grønne spindemider, men de angriber ikke de røde vinterformer.

Mod de røde vinterformer af den almindelige spindemide kan man bruge Feltiella (spindemide-galmyggen) eller Amblyseius californicus.

Spindemiderne sætter sig primært på undersiden af blade på mange forskellige planter, såsom agurker, peberfrugter, jordbær og mange potteplanter. Hvis der er for mange spindemider i starten, kan man enten sprøjte planten med insektsæbe eller fjerne de værst angrebne blade, før man introducerer rovmiderne.

Symptomer

Miderne skader først og fremmest planterne ved at suge i cellerne, så disse dør. Dette giver små hvide pletter, der normalt kan ses på oversiden af bladet. Når disse sug ses, udsættes rovmiderne så hurtigt som muligt.

Løsninger:

Spindemide-rovmider

Andersoni-rovmider

Spindemide-galmyg

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.