Ærteviklere

             

 

Ærteviklere:

Den overvintrer som prepupper i sin silkekokon bag løs bark eller lign. Den voksne sommerfugl kommer frem i foråret. Æggene bliver lagt enkeltvis på frugten, blade eller kviste. Kort efter at larven er udklækket, borer den sig vej ind i frugten og gerne helt ind til kernehuset. Når larven er fuldt udviklet forlader den frugten og dropper ned fra træet, hvorefter den kravler ind under barken på træet og forpupper. Æggene er på størrelse med et knappenålshoved (1 mm i diameter). De er transparente, når de bliver lagt, men bliver senere hvide. De bliver lagt enkeltvis direkte på frugten eller på oversiden af et blad tæt på frugten. Den nyudklækkede larve er 2 mm lang, hvid med et sort hoved. Fuldt udvokset er den 13 mm lang og pink med et brunt hoved. Puppperne er 10-12 mm lange, brune og omgivet af et silkekokon. Den voksne er en broget gråbrun 9 mm lang sommerfugl med et vingefang på 19 mm. Vingerne har blandede striber i grå og hvid. På spidsen af forvingerne er der en bronzefarvet plet.

Symptomer:

Der er ingen symptomer på ærterne, men måske kan du finde Ærteviklerens æg. Nå larverne er klækkede vil nogle af de vikle blade på ærteplanten sammen til  ruller ved hjælp af silketråde.

 

 

Løsninger:

Nematode arten Steinernema Carpocapse  vandes på den nederste del af stammen og jorden under træet. Nematoderne, som er under 1 mm lange bevæger sig i jordvædsken og den fugtige. Undgå udvanding i direkte sollys. Det er bedst at vande om aftenen og under fugtige forhold – gerne regnvejr og der opnåes bedst effekt, når jorden og barken er fugtig de næste 14 dage. Nematoderne trænger ind i larverne, hvor de formerer sig og larverne dør. Dine frugter har nu betydeligt mindre risiko for at indeholde om næste år.

 

KØB HER:

Nemacarb 1745

Larvex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.