Flyt myrerne, du behøver ikke at udrydde dem

Myrer er nyttige og gør deres arbejde i natur og have

Myrer er vældig irriterende, når de underminerer flisegange og terrasser. Endnu værre bliver det, når de finder en lillebitte åbning f.eks. ved en vinduesfuge og danner en ”motorvej” af myrer fra vinduet hen til køkkenskabene.

Men i haven gør de gavn ved at spise andre insekter som f.eks. myg. Myrernes gange i jorden og det materiale det organiske materiale de bringer derned, er med til at forbedre jordstukturen. Det forbedrer ilttilførslen til planterødderne.

Derfor er der ingen grund til at forgifte myrerne og risikere at giften kommer ned deres bo.

Luk hullet

Først og fremmest skal du finde adgangsstedet til dit hus og få det tætnet. Dernæst kan du tage fat på myrerne som vandrer langs soklen og bor under terrassen. En fliseterrasse er lige dejlig for myrer for myrer som en træterrasse er for rotter.

Husråd

Myrer følger et duftspor og æteriske olie f.eks. pebermynte på vattotter kan forstyrre navigationen. En blanding af ½ vand og ½ eddike vandet ud på duftsporet kan give samme resultat.

Myrer skulle heller ikke bryde sig om kanel i duftsporet. Enlige er der talkum, som skulle tilstoppe myrernes luftveje.

Nyt råd: Nematoder

Måske du alligevel har købt nematoder (Nemafelt,  Nemacarb eller Nematop mod et eller flere skadelige insekter og har lidt til overs? Ingen af nematodearterne slår myrer ihjel, men myrer vil ikke bo sammen med nematoder. Hvis du vander nematoder ned i boet (rigeligt med vand), er der en god mulighed for at myrerne flytter. Huset er myresikret nu og græsplænen eller et bed kan være et oplagt sted for myrerne at slå sig ned. Du kan også bestille en pakke Nemafelt nematoder på https://insekthaven.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.