Dræbersnegle og Agersnegle

Dræbersnegle som små er svære at få øje på og ser er ret forskellige i udeseende. Foto Stine Slotsbo, AU

 

Selv dræbersnegle har en naturlig fjende. Den er lille, lever i jorden og under 1 mm lang.

Det drejer som en nematode og nematoder findes i mange arter. Den nematode, som kan købes under navnet Nemaslug nematoder mod snegle, er specifik på snegle. Nemaslug nematoder avles i England og navnet Nema står for nematoder og slug for snegl uden hus. Englænderne kalder snegle med hus for snails. Den skelnen afslører også at f.eks. Voldsnegle ikke kan bekæmpes med Nemaslug.

Nematoderne er levende væsner, som findes naturligt i jorden. Har du tilstrækkeligt med Nemaslug nematoder i jorden, er der ingen problemer med at snegle æder dine Dahlier, salat eller andet i haven. Er der for få, kan ud her bestille Nemaslug nematoder i en pakke med 12 millioner nematoder, som rækker til 40 m2.  Bland Nemaslug nematoderne op i rigeligt med vand og vand dem ud, hvor angrebet er kritisk. Nemaslug nematoderne trænger ind i sneglene og frigiver en bakterie, som sneglene ikke tåler. Først stopper sneglene med at æde og dernæst dør de. Nemaslug nematoderne formerer sig i den døde snegl og gør sig klar til at møde flere snegle.

Du kan øge effekten ved at smide døde snegle ind i skyggen under buske el. lign. og de raske dræbersnegle vil flokkes om måltidet, mens de inficeres med Nemaslug nematoder.

Sidder dine planter i snegle “til halsen” løses problemet ikke med Nemaslug nematoder alene, men på sigt får du meget glæde af Nemaslug nematoder.

http://Dræbersnegle kan se meget forskellige ud. Foto Stine Slotsbo, AU

Dræbersnegle lægger op til 400 æg hver i sensommeren/efteråret. Dræbersnegle er både han og hun. Dvs. at alle lægger æg. Nogle æg klækkes efteråret og her vil det være perfekt, hvis det første de meget små dræbersnegle møder er Nemaslug nematoder. Ellers vil de små dræbersnegle overvintre i jorden og det vil uklækkede æg også. Til foråret kommer de små dræbersnegle frem igen og æggene klækkes. På det tidspunkt ser man den ikke, med mindre ser godt efter eller er heldig og fine én på en Påskelilje. Dette er det andet tidspunkt, som er ideelt for at booste antallet af Nemaslug nematoder og få dræbersneglene holdt nede INDEN de bliver et problem

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.